Här delar jag med mig av ätbara godsaker som jag serverar i anslutning till yogaklasser och workshops i Yogakullans studio!

Även andra "gosaker" för kropp & sinne kan dyka upp!

Röd shot ca 1 liter

1 kg rödbetor

1 äpple

saft av 1 citron

½-1 chilifrukt

Kör allt i en råsaftcentrifug! 

Orange shot ca 1 liter

1 kg morötter

saft av 1 apelsin

saft av 1 lime

1 dm färsk ingefära

Kör allt i en råsaftcentrifug!

 

"Kryddig chokladboll" + ligg på mage på golvet med en vikt filt placerad mellan bröstkorg och höftben, ligg minst 3 minuter/dag. Tränar diafragman som ger kraft i inandningen.

3 ½ dl frön eller nötter

½ dl kakao

1 msk kanel

1 tsk kardemumma

1 tsk vaniljpulver

1 krm salt

3 msk olja ex. kokosolja

12 dadlar eller 2 dl russin

3-5 msk kallt vatten

Mixa alla torra ingredienser. Tillsätt torkad frukt och mixa. Tillsätt oljan och lite vatten. Ev. tillsätt ytterligare vatten och mixa till en slät smet. Forma bollar och rulla i ex. kokossocker.

 "Delikata bollen" + "Let go" övning, knyt händerna, andas in och "håll"  det du vill lätta på i tillvaron(stress,oro, prylar etc.) öppna handen, andas ut och "släpp taget" om det du knöt i din hand. Upprepa minst 5 gånger. Övningen balanserar Metallelementet!

5 dl frö eller nötter av ngt. slag

2 dl kokosflingor

1 msk kakaopulver

2 tsk vaniljpulver

1 tsk kanel

1 nypa salt

½ dl agavesirap eller honung

1 dl torkad frukt av ngt. slag

3 - 4 msk starkt kaffe

2 msk kokosolja

Mixa alla torra ingredienser och tillsätt sedan övriga ingredienser till en fin smet. Späd med lite mer kaffe om smeten blir för torr. Rulla till bollar och i kokosflingor. Ställ kallt en stund innan servering!

 Lakrisboll + Agni Sara "stärka elden", andas in till 4, håll luften till 4 och dra samtidigt upp rotlåset, andas ut till 8. Balanserar Metallelementet!

4 dl frö eller nötter av ngt. slag

2 dl kokosflingor

1 ½ msk lakrispulver

1 tsk salt

lite svartpeppar

ca. 16 torkade dadlar eller annan torkad frukt

kallt vatten (ca 3 msk)

Mixa alla torra ingredienser. Tillsätt fikon och mixa. Tillsätt vatten och mixa ihop till en slät och krämig konsisens. Forma bollar och rulla i något trevligt ex. hallonpulver. En ganska stor sats, så halvera gärna.

 Fröchips + ligg med benen mot en vägg 5 min./dag.(stabiliserar blodtrycket, att stabilisera tillvaron är Jordelementets signum) 

1 dl solrosfrö

1 dl pumpafrö

1 dl sesamfrö

2 dl majsmjöl

2 msk olja

3 ½ dl kokande vatten 

flingsalt

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda alla ingredienser utom det kokande vattnet.

Häll i det kokande vattnet och rör ihop smeten. Smeten ska vara bredbar så ev behövs mer vatten!

Låt stå i 10 min.

Bred ut smeten tunnt på bakplåtspapper, på plåt.

Strö över flingsalt och grädda i 45 min.

Torka på eftervärmen med luckan på glänt.

 Äppeltryffel + andas i gn. båda näsborrarna, räkna till 4, täpp till hö. och andas ut gn. vä. och räkna till 8 (mkt. lugnande vilket är bra i jordelementets tid) 

2 dl pumpafrö

2 dl solrosfrökärnor

3 msk mald kanel

1 msk mald kardemumma 

2 dl russin

1 dl dadlar

1 rivet äpple

Mixa allt i en mixer/matberedare i den angivna ordningen.

Strö sesamfrö/kokos i en bakplåtskädd form och fördela smeten till ett 2 cm tjockt lager. Strö över sesamfrö/kokos.

Ställ kallt några timmar och skär sedan i kuber. Går utmärkt att frysa!

 Chokladboll med honung och ingefära + ligg på rygg på golvet 10 min. / dag (bra att förankra kroppen mot jorden i jordelementets tid)

½ liter nötter el. frön av ngt slag

3 cm (minst) riven färsk ingefära

10 st dadlar (minst)

1 dl kakao

½ dl honung

1 nypa salt

lite kallt vatten

något att rulla bollarna i, jag valde kokossocker (kokossocker är sav av kokosblomman)

Mixa allt i en mixer/matberedare!

Testa att nypa ihop smeten till en boll. Ev. tillsätt lite mer vatten om smeten är för torr.

Rulla bollarna i förslagsvis kokossocker. Låt dem stå kallt en stund innan servering!

Alla raw-food gosaker går utmärkt att frysa!

 

 

 

Skapa en gratis hemsida du också!
Surfa till Cybersite.se och skapa ett konto för att komma igång med en färdig hemsida direkt.